Eseménynaptár
Toplista
Bejelentkezés:
emlékezz:  
[ Tudnivalók | Regisztráció ]
•FŐOLDAL
MAGUNKRÓL
SZAKMAI SEGÉDLETEK
ESEMÉNYNAPTÁR
HÍRLEVÉL
ARCHÍVUM
KERESŐ
KAPCSOLAT
MÉDIAAJÁNLAT

Összes esemény
I. TSZVSZ Tűzesetek tapasztalatai – szakmai nap
Frissítve: 2017. szeptember 07.
Ez a dokumentum eddig 16 látogatónak tetszett  
2017. szeptember 21., A TSZVSZ LURDY Ház. A Magyar Tűzvédelmi Szövetség Építészeti Tűzvédelmi Tagozatának hiánypótló, kiemelt szakértelemmel rendelkező előadók előadásaira épülő szakmai napja arra kívánja felhívni a figyelmet bekövetkezett hazai és nemzetközi tűzesetek tapasztalatain keresztül, hogy melyek azok az alapvető hibák, hiányosságok, amelyekre nem is gondolunk, amikor egy-egy műszaki megoldást betervezünk, kivitelezünk, vagy például egy épületet üzemeltetünk, karbantartunk.

Időpont: 2017. szeptember 21., csütörtök 9:00

Helyszín: LURDY Ház 4. konferenciaterem
1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A szakmai napon való részvétel feltétele regisztrációhoz és a részvételi díj megfizetéséhez kötött. Jelentkezési határidő: 2017.09.18. Regisztráció, jelentkezés: www.tszvsz.hu/i-tszvsz-tuzesetek-tapasztalatai-szakmai-nap

Részvételi díj: TSZVSZ-tagoknak: 4000 Ft + áfa
Nem TSZVSZ-tagoknak: 6000 Ft + áfa
Hatósági kollégáknak: Ingyenes

A szakmai nap programja:

 • 8:30–9:00 Regisztráció
 • 9:00 Megnyitó: Zellei János elnök TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség
  Levezető: Lestyán Mária TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség Építészeti Tűzvédelmi Tagozat vezetője
 • 9:00–11:15 1. Blokk – Tűzeseti tapasztalatok – felelősségi körök (3x45 perc)
  A közelmúlt tűzeseteinek elemzése (2x45 perc)
  Középpontban a londoni Grenfell Tower és kapcsolódóan más tűzesetek tapasztalatai hatósági szemszögből – hibák, hiányosságok, tanulságok
  Előadó: Király András tűzvizsgálati szakértő, Tűzvizsgáló Kft., dr. Takács Lajos Gábor docens, Magyar Építész Kamara Tűzvédelmi Tagozatának elnöke
  Felelősök kerestetnek! Tűzvizsgálati tapasztalatok a közelmúlt jelentős hazai és külföldi tűzeseteinél
  Előadó: Borsos Tibor igazságügyi tűzvédelmi szakértő, a TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség Építészeti Tűzvédelmi Tagozatának és a Bács-Kiskun Megyei Tűzmegelőzési Bizottság tagja
  Egyes laboratóriumi minősítő vizsgálatok és az azt követő megvalósítás harmóniája és ellentmondásainak hatása a tűzbiztonságra.
  Előadó: Dr. Bánky Tamás tűzvédelmi szakértőMeddig tartozik felelősséggel a tervező, kivitelező, üzemeltető? (1x45 perc)
  Tervezői-üzemeltetői struccpolitika. Félreértett, meg nem értett, elfelejtett tűzvédelmi kérdések a jog szemszögéből.
  Előadó: Lestyán Mária építésztervező szakmérnök, az A1 Hőszigetelőanyaggyártók Egyesületének elnöke
 • 11:15–11:45 Kávészünet
 • 11:45–14:00 2. Blokk – Építész és szakági tervezők felelőssége a tűzvédelemért (3x45 perc)
  A tűzvédelmi koncepció hiánya és hiányosságai, tűzeseti vonzatok (1X45 perc)
  Kiemelt hangsúllyal a meglévő épületek átalakítására, felújítására, bővítésére és használati mód változására
  Előadó: Nagy Katalin tűzvédelmi szakmérnök, TMKE Tűzvédelmi Mérnökök Közhasznú Egyesülete elnöke
  Tervhiányosságok és tűzesetek összefüggései (1X45 perc)
  Mikor van szükség tervre és mikor kötelező? Mit és milyen részletességgel kell tartalmaznia a terveknek? Kinek a felelőssége? (Szakági tervezők kontra építész tervezők)
  Előadó: Dr. Takács Lajos Gábor docens, BME Épületszerkezettani Tanszék, a Magyar Építész Kamara Tűzvédelmi Tagozatának elnöke
  Kivitelezési és használatbavételi eljárások nem várt meglepetései (1x45 perc)
  Jellemző példák, amikor valami nem igazán sikerült. Ki a felelős? Ki tud segíteni? Ki fizeti a számlát?
  Előadó: Mészáros János tűzvédelmi szakértő, az MMK Magyar Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Tagozat minősítő testületének vezetője
 • 14:00–14:20 Kávészünet
 • 14:20–15:50 3. Blokk – Használatbavétel utáni tűzvédelmi hiányosságok (2x45 perc)
  Passzív tűzvédelmi elemek, rendszerek hiánya, hiányosságai és a tűzesetek (1x45 perc)
  Minden tűzvédelmi rendszer annyit ér, mint a leggyengébb láncszeme! Ha eltakart és nem látom, nem is kell vele foglalkozni? Tervezői, kivitelezői, üzemeltetői felelősségek!
  Előadók: Marlovits Gábor TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség Építészeti Tűzvédelmi Tagozat vezető helyettes, Sebestyén Tibor Dunamenti Tűzvédelem Zrt. ügyvezető igazgató
  Aktív tűzvédelmi elemek, rendszerek hiánya, hiányosságai és az üzemeltetői magatartás kihatásai az épülettüzekre (1x45 perc)
  Ha valami nem kötelező (például tűzjelző, beépített oltórendszer, tűzoltó készülék), még lehet!
  Előadók: Seres Attila, TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség tagozat vezető, Czirok Antal TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség tagozat vezető helyettes
 • 15:50–16:00 Konferencia zárása – kérdések és válaszok

A részvételi/kamarai igazolások kiadása a továbbképzés/szakmai nap végén történik. A szakmai nap kiemelt támogatóinak képviselői a helyszínen tanácsadással is segítik a résztvevőket, kérdéseikkel forduljanak hozzájuk bizalommal. A szakmai nap anyagát, a kiemelt támogatók megoldásait tartalmazó anyaggal együtt a résztvevők a konferenciát követően megkapják e-mailben!

Kiemelt támogatók: A1 Hőszigetelőanyag-gyártók Egyesülete, Colt Hungária Kft., Dunamenti Tűzőr Kft., Dunamenti Tűzvédelem Zrt., Dunamenti CSZ Kft., Fire-Stop ’97 Kft., Ludor Kft., PROMAT, ROCKWOOL Hungary Kft., Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft. - Rigips divízió, Smokeless Building Kft., XELLA Magyarország Kft.

Az MMK Tűzvédelmi, Tartószerkezeti, Építési és Elektrotechnikai Tagozatának Tagjai számára lehetőség van a szakmai napon a 2017. évi kötelező szakmai továbbképzésen való részvételük teljesítésére. Ebben az esetben a részvételi díj 14 000 Ft + áfa, amely a kamarának fizetendő 10 000 Ft + áfa képzési díjat is tartalmazza. (A Szövetségnek befizetett részvételi díjak – az MMK képzési díja nélkül – a TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség és a BM OKF Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös 2017. október 26–27-ére tervezett kétnapos szakmai képzésének díjából jóváírásra kerül, amennyiben a résztvevő arra is jelentkezik.)

MÉK Magyar Építész Kamaránál 2017/171 bírálati sorszám alatt a részvételi kredit 2 pont.

Ez a dokumentum eddig 16 látogatónak tetszett  
[ Nyomtatható változat ]
Kötelező szakmai továbbképzés Szegeden
2017-12-22 16:49:37,

Szilágyi Miklós: Először a szervezőkhöz szólnék: dicséret a bátor és (sajnos rendhagyó, hiánypótló) témaválasztásért, [...]
Az elektromobilitás záloga a megfelelő töltőhálózat kiépítése
2017-11-22 22:39:37,

professzoremeritus: Feltételezem nem gondolják komolyan, hogy nagyon rövid időn belül nem lesz legalább azonos, de ismerve [...]
Megjelent az "Elektromosipari szakemberek kézikönyve"
2017-10-31 23:58:54,

Sz.L.Erika: Tisztelt Kolléga! Az "Épületvillamosság " könyvet az ÉTK-nál lehet megvenni. Részletek megkérdezhetők:Ziffer [...]
Világítástechnikai szakmérnök szakirányú továbbképzés
(2017. augusztus 16.)
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszéke világítástechnikai szakmérnöki szakon történő másoddiplomás képzést indít. A képzés célja az épített környezet korszerű és energiahatékony világítástechnikai ismereteinek átadása. A képzésre egy félévben maximum 60 személy jelentkezését a jelentkezés sorrendjében fogadják el.
Tovább
A BIM egyre nagyobb teret hódít – Felhasználók véleményét kérdezik
(2017. augusztus 16.)
A Lechner Tudásközpont dolgozik a BIM rendszerekkel összefüggő kérdésekkel és erre vonatkozó átfogó felmérést tett közzé a napokban.
Tovább
Búcsúzunk Éhn Józseftől
(2017. augusztus 14.)
Életének 75. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Éhn József okleveles építőmérnök. Családja és szerettei mellett mély fájdalommal búcsúznak tőle barátai, pályatársai és mérnök kollégái.
Tovább
Lassan teltházas a Construma kiállításcsokor
(2017. február 22.)
A jelentkezési határidő január közepén járt le, és a kiállítás csokor szinte minden eleme teltházas. Ez azt jelenti, hogy nagyon színvonalas kiállításra számíthatnak a látogatók április 5-9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
Tovább
Energiatakarékos megoldások Budapest legzöldebb irodaházában
(2016. december 09.)
Mitől lehet intelligens egy iroda? Miként hasznosítható a munkahelyen a napenergia vagy az esővíz? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Budapest új irodaépülete, a Nordic Light, amely jelenleg az egyik legmodernebb és leghatékonyabb irodaháznak számít az országban.
Tovább
LpS 2016 – A világítástechnikai innovációk, trendek és technológiák nemzetközi szimpóziuma
(2016. szeptember 08.)
Magyar vonatkozása és előadója is lesz a Symposiumnak. Szabó Ferenc, a Pannon Egyetem tanára szeptember 21-én délután tart előadást a „Spektrálisan-hangolható LED és OLED világítás” workshop keretében „Kihívások és megoldások a LED-es múzeumvilágítás területén” címmel.
Tovább
63. Vándorgyűlés - Innováció és trendek az elektrotechnikában
(2016. szeptember 07.)
2016. szeptember 14-16. között 63. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás nevű rendezvénye.
Tovább
InfoShow - országos szakmai kiállítás- és konferenciasorozat 2016-17-ben is!
(2016. szeptember 07.)
Trendek és új lehetőségek az elektrotechnikában és a kapcsolódó előírásokban" címmel, aktuális témákkal folytatódik az InfoShow, immáron 9 helyszínen.
Tovább
Az építőipar és otthonteremtés hazai csúcsrendezvénye: CONSTRUMA
(2016. március 09.)
Április 6-10. között ismét megnyitja kapuit az építőipar legnagyobb hazai eseménye, a CONSTRUMA. A kiállítási csokor kihagyhatatlan fóruma a szakmai érdeklődőknek, amely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2016-ban már az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi.
Tovább
Kiváló magyar beszállítók az E.ON-nál
(2016. február 29.)
A E.ON 2009 óta minden évben díjazza a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtó beszállítóit.
Tovább
MEKH bírságok lejárt hitelességű fogyasztásmérők miatt
(2015. szeptember 10.)
Hhárom elosztótársaságot bírságolt meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lejárt hitelességű mérőórák miatt.
Tovább
Hobbim az elektrotechnika - eredmények
(2015. szeptember 08.)
A Magyar Elektrotechnikai Egyesület több éve hirdeti meg és bonyolítja le sikeresen „Hobbim az Elektrotechnika” pályázatot.
Tovább
Kiemelkedő villamosenergia-fogyasztás
(2015. szeptember 07.)
A MAVIR kiemelkedő villamosenergia-fogyasztást mért az idei, hosszan elhúzódó kánikulában: június-augusztusban 10 744,4 gigawattóra volt az ország fogyasztása.
Tovább
A világ első gázzal szigetelt kapcsolóberendezése
(2015. augusztus 27.)
Jelentős áttörést értek el a gázszigetelésű kapcsolóberendezések technológiai fejlesztése terén azáltal, hogy üzembe helyezték a világ első olyan nagy- és középfeszültségű gázszigetelésű (GIS) kapcsolóberendezés egységeit.
Tovább
Folytatódik a közbeszerzési szabályozás előkészítése
(2015. július 01.)
A Parlament előtti tárgyalás szakaszában van a közbeszerzési törvény, ezért időszerűvé vált a végrehajtára szolgáló jogszabályok előkészítése is.
Tovább
Elektrotechnikai tematikus séták
(2015. június 26.)
Több mint 60 érdeklődő vett részt a Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett tematikus sétákon.
Tovább
Világítástechnikai szakmérnök képzés indul ősztöl
(2015. május 26.)
Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Mikroelektronikai és Technológia Intézete 2015 szeptemberétől világítástechnikai szakmérnök képzést indít.
Tovább
Együttműködik a MEKH és az MMK
(2015. május 14.)
Együttműködési megállapodást írt alá dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.
Tovább
Óriás transzformátort gyártott az ABB a MAVIR-nak
(2015. április 14.)
Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, 3-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt-től. A transzformátort, ami a mai napon érkezett a MAVIR martonvásári alállomására az ABB a lengyelországi Lódzból speciális szállítójárművekkel szállította hazánkba.
Tovább
Föld órája: 172 ország fényei hunytak ki
(2015. április 01.)
Minden eddiginél több ország csatlakozott idén a Föld órájához: a Természetvédelmi Világalap (WWF) által meghirdetett kampány során a világ 1400 ikonikus pontján hunytak ki a fények.
Tovább
Teljes hírarchívum
© Minden Jog Fenntartva.