Eseménynaptár
Toplista
Bejelentkezés:
emlékezz:  
[ Tudnivalók | Regisztráció ]
•FŐOLDAL
MAGUNKRÓL
SZAKMAI SEGÉDLETEK
ESEMÉNYNAPTÁR
HÍRLEVÉL
ARCHÍVUM
KERESŐ
KAPCSOLAT
MÉDIAAJÁNLAT

Összes esemény
Világítástechnikai szakmérnök szakirányú továbbképzés (2017. augusztus 16.)

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszéke világítástechnikai szakmérnöki szakon történő másoddiplomás képzést indít. A képzés célja az épített környezet korszerű és energiahatékony világítástechnikai ismereteinek átadása. A képzésre egy félévben maximum 60 személy jelentkezését a jelentkezés sorrendjében fogadják el.
Tovább
A BIM egyre nagyobb teret hódít – Felhasználók véleményét kérdezik (2017. augusztus 16.)

A Lechner Tudásközpont dolgozik a BIM rendszerekkel összefüggő kérdésekkel és erre vonatkozó átfogó felmérést tett közzé a napokban.
Tovább
Búcsúzunk Éhn Józseftől (2017. augusztus 14.)

Életének 75. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Éhn József okleveles építőmérnök. Családja és szerettei mellett mély fájdalommal búcsúznak tőle barátai, pályatársai és mérnök kollégái.
Tovább
Lassan teltházas a Construma kiállításcsokor (2017. február 22.)

A jelentkezési határidő január közepén járt le, és a kiállítás csokor szinte minden eleme teltházas. Ez azt jelenti, hogy nagyon színvonalas kiállításra számíthatnak a látogatók április 5-9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
Tovább
Energiatakarékos megoldások Budapest legzöldebb irodaházában (2016. december 09.)

Mitől lehet intelligens egy iroda? Miként hasznosítható a munkahelyen a napenergia vagy az esővíz? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Budapest új irodaépülete, a Nordic Light, amely jelenleg az egyik legmodernebb és leghatékonyabb irodaháznak számít az országban.
Tovább
LpS 2016 – A világítástechnikai innovációk, trendek és technológiák nemzetközi szimpóziuma (2016. szeptember 08.)

Magyar vonatkozása és előadója is lesz a Symposiumnak. Szabó Ferenc, a Pannon Egyetem tanára szeptember 21-én délután tart előadást a „Spektrálisan-hangolható LED és OLED világítás” workshop keretében „Kihívások és megoldások a LED-es múzeumvilágítás területén” címmel.
Tovább
63. Vándorgyűlés - Innováció és trendek az elektrotechnikában (2016. szeptember 07.)

2016. szeptember 14-16. között 63. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás nevű rendezvénye.
Tovább
InfoShow - országos szakmai kiállítás- és konferenciasorozat 2016-17-ben is! (2016. szeptember 07.)

Trendek és új lehetőségek az elektrotechnikában és a kapcsolódó előírásokban" címmel, aktuális témákkal folytatódik az InfoShow, immáron 9 helyszínen.
Tovább
Az építőipar és otthonteremtés hazai csúcsrendezvénye: CONSTRUMA (2016. március 09.)

Április 6-10. között ismét megnyitja kapuit az építőipar legnagyobb hazai eseménye, a CONSTRUMA. A kiállítási csokor kihagyhatatlan fóruma a szakmai érdeklődőknek, amely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2016-ban már az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi.

Tovább
Kiváló magyar beszállítók az E.ON-nál (2016. február 29.)

A E.ON 2009 óta minden évben díjazza a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtó beszállítóit.
Tovább
MEKH bírságok lejárt hitelességű fogyasztásmérők miatt (2015. szeptember 10.)

Hhárom elosztótársaságot bírságolt meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lejárt hitelességű mérőórák miatt.
Tovább
Hobbim az elektrotechnika - eredmények (2015. szeptember 08.)

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület több éve hirdeti meg és bonyolítja le sikeresen „Hobbim az Elektrotechnika” pályázatot.
Tovább
Kiemelkedő villamosenergia-fogyasztás (2015. szeptember 07.)

A MAVIR kiemelkedő villamosenergia-fogyasztást mért az idei, hosszan elhúzódó kánikulában: június-augusztusban 10 744,4 gigawattóra volt az ország fogyasztása.
Tovább
A világ első gázzal szigetelt kapcsolóberendezése (2015. augusztus 27.)

Jelentős áttörést értek el a gázszigetelésű kapcsolóberendezések technológiai fejlesztése terén azáltal, hogy üzembe helyezték a világ első olyan nagy- és középfeszültségű gázszigetelésű (GIS) kapcsolóberendezés egységeit.
Tovább
Folytatódik a közbeszerzési szabályozás előkészítése (2015. július 01.)

A Parlament előtti tárgyalás szakaszában van a közbeszerzési törvény, ezért időszerűvé vált a végrehajtára szolgáló jogszabályok előkészítése is.

Tovább
Elektrotechnikai tematikus séták (2015. június 26.)

Több mint 60 érdeklődő vett részt a Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett tematikus sétákon.
Tovább
Világítástechnikai szakmérnök képzés indul ősztöl (2015. május 26.)

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Mikroelektronikai és Technológia Intézete 2015 szeptemberétől világítástechnikai szakmérnök képzést indít.
Tovább
Együttműködik a MEKH és az MMK (2015. május 14.)

Együttműködési megállapodást írt alá dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.
Tovább
Óriás transzformátort gyártott az ABB a MAVIR-nak (2015. április 14.)

Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, 3-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt-től. A transzformátort, ami a mai napon érkezett a MAVIR martonvásári alállomására az ABB a lengyelországi Lódzból speciális szállítójárművekkel szállította hazánkba.
Tovább
Föld órája: 172 ország fényei hunytak ki (2015. április 01.)

Minden eddiginél több ország csatlakozott idén a Föld órájához: a Természetvédelmi Világalap (WWF) által meghirdetett kampány során a világ 1400 ikonikus pontján hunytak ki a fények.
Tovább
Kecskeméten tárgyaltak a Magyar Mérnöki Kamara vezetői (2015. március 20.)

Kecskemétre látogatott március 17-én és 18-án a Magyar Mérnöki Kamara alelnöki tanácsa és elnöksége. A mintegy 18 ezer jogosított szakági tervezőt, szakértő mérnököt számláló, és csaknem 13 ezer műszaki ellenőrt és felelős műszaki vezetőt nyilvántartó köztestület vezetői az ország egyik leggyorsabban fejlődő településén – városi és megyei vezetőkkel tárgyalva – igen sűrű és sikeres programot bonyolítottak.
Tovább
Kivitelezői gyakorlattal rendelkező villamosmérnököt keresnek (2015. február 27.)

Békés megyei vizműtelepek épitéséhez keresnek kivitelezői gyakorlattal rendelkező villamosmérnök szakembert, projektvezetői munkakörbe. Jelentkezés a 06/70 624-3707 számon.
Tovább
Állás az SZTNH-nál (2014. november 18.)

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a Szabadalmi Főosztály Villamossági Osztályára 2 db szabadalmi elbírálói állást hirdet meg.
Tovább
BPMK hírlevél (2014. november 18.)

Az aktuális szám itt letölthető.
Tovább
Főosztályvezetői pályázat (2014. augusztus 18.)

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala pályázatot hirdet 1 fő részére az Ügyvitelfejlesztési és Informatikai Főosztályán főosztályvezető munkakör betöltésére.
Tovább
Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (2014. június 05.)

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala szabadalmi elbírálói, illetve főosztályvezetői munkakörökre hirdet pályázatot.
Tovább
Békés megyei tisztújítás (2014. május 20.)

A Békés Megyei Mérnöki Kamara Elektrotechnikai és Épületvillamossági Szakcsoportja alakuló taggyűlését 2014. május 13-án megtartotta. A választás eredménye: szakcsoportvezető: Eitel László; szakcsoport vezetőségi tagok: Takács Sándor, Filó György, Nyeste István.
Megjelent az Épületvillamosság 4. kiadása (2013. október 30.)

A közelmúltban megjelent az Épületvillamosság című szakkönyv negyedik, bővített, átdolgozott kiadása.
Tovább
Akár egy szerszám: testo 870 hőkamera (2013. október 28.)

A hőkamerák fejlesztési irányát eddig a magasabb kategóriájú készülékek jelentették, viszont ezzel a modellel ezúttal a szervizszakembereket, szerelőket, épületüzemeltetőket, villamos szakembereket célozta meg a gyártó.
Tovább
Gyászhír (2013. május 23.)

Elhunyt Philippovich Győző okleveles villamosmérnök.
Tovább
Szakmai tartalom a Mérnök Újságban (2012. november 22.)

Terveink szerint 2013 januárjától a Mérnök Újság digitális változata (amely a www.digitalstand.hu site-on elérhető, regisztrált tagjaink számára pedig ingyenes és teljes terjedelmében hozzáférhető) a műszaki ellenőröknek és felelős műszaki vezetőknek szóló plusz 8 újságoldalnyi tartalommal bővül.
Tovább
Hőmérsékletmérés nagy távolságból is biztosan? (2012. augusztus 31.)

Az új testo 835 infrahőmérővel ez már nem probléma, nincs elérhetetlen mérési hely. Gyorsan, pontosan és egyszerűen mérhet hőmérsékletet és páratartalmat.
Tovább
Szakági legendák? (2012. augusztus 07.)

A fenti címmel és Tényfeltárás a villamos munkarészek elhanyagolása ügyében alcímmel az MMK-hoz benyújtott tagozati pályázat elfogadásra került. MMK támogatási összeg: bruttó 250 000 Ft.
Napelemes rendszerek termográfiás vizsgálata (2012. július 18.)

Az épületek burkolatának, szigetelésének és szerkezeti hibáinak feltárása, a gépészeti rendszerek felülvizsgálata mellett a megújuló energiaforrások közül az egyre inkább teret nyerő napelemes rendszerek diagnosztikájára során is hasznos eszköz lehet a termográfia.
Tovább
Aktuális mérnökállások a Profession.hu-n (2012. június 06.)

Projektfelelős, Fejér megye
Mérés technikus/Mérési laborfelelős, Vecsés
NPI Projekt Manager, Vas megye
PLC Programozó, Villamosmérnök
Folyamatmérnök, Ózd
Tovább
MMK Elektronikus Vagyonvédelmi Szakosztály újjáalakulása (2012. május 10.)

A Magyar Mérnöki Kamara (MMK) Elektrotechnikai és Épületvillamossági Szakmai Tagozat, Elektronikus Vagyonvédelmi Szakosztálya 2012. március 20-án taggyűlést tartott az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karán. A taggyűlés egyetlen feladat az új elnökség választása volt.
Tovább
Fénycsőhulladék-feldolgozó üzem Mezőkovácsházán (2012. április 24.)

Március elején a magyar–román határ közelében fekvő településen üzembe helyezték Európa legmodernebb fénycsőhulladék-feldolgozó üzemét. A beruházás egy magyar–román EU-s projekt részeként, közel félmilliárd forintból valósult meg.
Tovább
Az ABB a villamosenergia-ipar újdonságait mutatta be (2012. február 06.)

Az ABB Kft. kétnapos szemináriumot rendezett a villamosenergia-ipar aktuális trendjeivel kapcsolatban, melyen az iparágból több mint 60 szakember vett részt.
Tovább
Épületvillamosság (2012. január 26.)

Bővített és korszerűsített kiadásban jelent meg az ÉPÜLETVILLAMOSSÁG szakkönyv.
Tovább
Az ABB Magyarországon (2012. január 26.)

20 év innováció az automatizálás és energiahatékonyság területén; 200 milliárd forint árbevétel az elmúlt két évtizedben.
Tovább
Megújult a Villanyszerelők Lapjának fórumoldala (2011. november 23.)

A régi alkalmazást hátrahagyva ezután egy teljesen új felületen várjuk a villanyszereléssel, villamossággal, villamos iparral és a szaklappal kapcsolatos kérdéseiket, hozzászólásaikat.
Tovább
ABB téli akció (2011. november 23.)

Falon kívüli és süllyesztett vészjelzők.
Tovább
Csaknem hárommilliárd forint napenergiára (2011. november 14.)

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatot írt ki közel 3 milliárd forint összegben használati meleg víz és fűtésrásegítést szolgáló napkollektor rendszerek beszerzésére és kivitelezésére.
Tovább
AutoCAD LT 2012: 300 EUR visszatérítéssel (2011. november 10.)

300 EUR visszatérítéssel vásárolhat most új AutoCAD LT 2012 szoftvert, 2012. január 13-ig.
CAD
Új kamarai főtitkár (2011. október 26.)

Az MMK Elnöksége megbízta Dr. Molnár Gábort a Magyar Mérnöki Kamara főtitkári feladatainak 2011. november 1-jétől való ellátására. Szőllőssy Gábor szaktudására és tapasztalatára a továbbiakban vezető szakértőként számít a kamara.
28/2011. (IX. 14.) MMK Elnökségi határozat (2011. október 26.)

Az MMK Elnöksége a Magyar Mérnöki Kamara tervpályázati kiírások szakmai észrevételezésének szabályzatát jóváhagyja. A szabályzat rendelkezéseit 2011. szeptember 15-től kell alkalmazni.
Tűzvédelmi Tagozat (2011. október 26.)

Az MMK Elnöksége a vonatkozó törvény szerint létrehozza a Tűzvédelmi Tagozatot, amelynek megszervezésével járó feladatok elvégzésére Lengyelfi Lászlót, Nagy Katalint, Kelemen Csabát és Mészáros Jánost kéri fel.
AutoCAD LT akció (2011. október 05.)

300 EUR visszatérítéssel vásárolhat most új AutoCAD LT 2012 szoftvert 2011. október 14-ig.
AutoCAD
Debreceni Napok (2011. augusztus 23.)

A XVII. Épületgépészeti, Gépészeti és Építőipari Szakmai Napok nemzetközi konferencia és kiállításról újabb dokumentumok, a Konferencia-felhívás és a Városenergetikai Konferencia ismertetése kerültek fel oldalunkra.
Tovább
Challenge.on (2011. augusztus 09.)

Sikerrel zárult az E.ON mérnökversenye.
Tovább
ABB és közlekedés (2011. július 19.)

Magyarországi együttműködés okán az elektromos járművek terjesztésének előmozdítására, magyarországi energetikai cégek összefogásával, így köztük az ABB közreműködésével, ez év június 14-én megalakult az E-community.
ABB
Alvászavar a kompakt fénycsőtől? (2011. június 10.)

Az energiatakarékos izzók egészségkárosító hatására figyelmeztet a német Épületbiológiai Szövetség.
Tovább
A szakma jövője (2011. május 31.)

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület Fiatal tudósok az elektrotechnikában címmel szakmai napot rendezett az ELECTROCOM 2011 kiállítás keretében, amelyre 2011. május 17-én került sor a HUNGEXPO EU Központ pavilonjában.
Tovább
MVKE tisztújítás (2011. május 24.)

A Magyar Villamosenergia-kereskedők Egyesülete 2011. május 5-én megtartott éves közgyűlésén a tagság megválasztotta az új elnökséget.
Tovább
Szakmai nap a Liszt Ferenc Repülőtéren (2011. április 21.)

Néhány hete adták át a forgalomnak a Liszt Ferenc Repülőtér új utasforgalmi épületét, az Égi Csarnokot (Sky Court). A létesítmény megvalósítója, a KÉSZ Építő- és Szerelő Zrt. május 5-én szakmai napot szervez mérnököknek a Sky Court bemutatására.
Tovább
Az ABB új vezérlő és védelmi készülékei (2011. április 19.)

Az ABB bemutatja az első osztályú, különleges készülékek új generációját: motorvédő kapcsolókat, mágneskapcsolókat, hőkioldó reléket és lágyindítókat motorindítási megoldásokra 18,5 kW/20 hp-ig.
Tovább
Sikeres Villamos–Épületgépész nap a Construmán (2011. április 14.)

A rendezvény érdekessége és egyben tanulsága volt, hogy a két szakma napjainkban mind erősebb és szorosabb közelségbe, sőt átjárhatóságba kerül nem csak a kivitelezésnél, hanem már a tervezés időszakában is.
Tovább
Hobbim az Elektrotechnika (2011. március 23.)

2011. február 25-én zárult a Magyar Elektrotechnikai Egyesület pályázata, melyre 19 érvényes pályázat érkezett be.
Pályázatok
Szakma Kiváló Tanulója Verseny (2011. március 01.)

A Szakma Sztár Fesztivál kiváló alkalom arra, hogy a megtépázott és ezer sebből vérző szakmunkásképzést ünnepeljük kicsit. A cégek pedig megismerhetik itt a jövő ígéretes generációját, és támogathatják is felajánlásaikkal.
Tovább
100 új munkahely (2011. február 02.)

Az Országos Villamostávvezeték Zrt. (OVIT), az MVM Zrt. leányvállalata mintegy 100 új munkahelyet teremt 2011-ben Kiskunfélegyházán - közölte a cég az MTI-vel.
Tovább
Pályázati felhívás (2011. január 25.)

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület pályázatot hirdet Hobbim az elektrotechnika címmel.
Tovább
Világítástechnikai évkönyv 2010-2011 (2011. január 10.)

A világítási kultúra terjesztését, fejlesztését szolgálja a Világítástechnikai Társaság immár nyolcadik évkönyve, amelyet ez alkalommal is szakmai ismeretterjesztésnek szántak a cikkírók és a szerkesztő.
Tovább
Szakirányú továbbképzések a SZIE Gépészmérnöki Karán (2010. december 08.)

A SZIE Gépészmérnöki Kara több évtizede folytat szakirányú továbbképzéseket, melyeket az utóbbi évek változásai miatt az OH-nál újra engedélyeztetni kellett. Tervezett jövő félévi képzések: energiagazdálkodási szakmérnöki, illetve szaktanácsadói, létesítményenergetikai szakmérnöki.
Tovább
Új CIE publikáció (2010. november 30.)

A napokban jelent meg a CIE 191:2010 kiadvány, amely sok éves munka eredményeként egy olyan ajánlott fotometriai rendszert ír le, amely a szürkületi, mezopos viszonyok közötti látási teljesítményen alapul.
Tovább
Hulladékkezelési díj (2010. november 30.)

Emlékeztetjük kollégáinkat, hogy a 264/2004 kormányrendelet előírásai szerint egyes fényforrások értékesítésekor a hulladékkezelési díj 2011. február 13-ig tüntethető fel elkülönítetten a számlán.
Tovább
CEP Passzívház Expo 2010 (2010. november 26.)

A második CEP Clean Energy & Passive House Expo Nemzetközi Kiállítás és Konferencia az Energiahatékony és Intelligens Épületekről 2010. október 27-28-án nagy sikerrel került megrendezésre Budapesten.
Tovább
MEE VTT évzáró közgyűlés (2010. november 24.)

Értesítjük Önöket, hogy a Társaság évzáró közgyűlése – eltérően a korábbi gyakorlattól, amely szerint az ilyen jellegű rendezvényeket mindig kedden tartottuk - december 13-án, hétfőn lesz az Újpesti Polgár Centrumban (az Elektrotechnika havi program értesítőben közöltekkel ellentétben www.omegacopy.net).
Tovább
Keressük együtt a kiutat! (2010. november 18.)

Hogyan tovább építőipar? címmel november 17-én a Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft. konferenciát szervezett. Az előadók a krízishelyzetben lévő építőipar helyzetének megoldására keresték a válaszokat.
Tovább
Telephelyfejlesztés (2010. november 03.)

Az Európai Unió támogatja a magyarországi kis- és középvállalatokat is, erre nagyszerű példa a most kezdődő budaörsi telephelyfejlesztés.
Tovább
FELHÍVÁS előadás tartására (2010. október 26.)

A MEE Világítástechnikai Társaság és az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar 2011. február 1-2-án tartja a II. LED konferenciát. A konferencia szervezői előadók jelentkezését várják villamosmérnökök, világítástechnikusok, építészek, belsőépítészek, formatervezők és a LED világítást alkalmazók köréből.
Tovább
ENERGOexpo értékelés (2010. október 20.)

Az idén 8. alkalommal rendezte meg a V-Trade Kiállítások Kft. az ETE Hajdú-Bihar Megyei csoportja és a MTESZ együttműködésével az ENERGOexpo Nemzetközi Energetikai Szakkiállítást és Konferenciát 2010. szeptember 21-23. között a Debreceni Kölcsey Konferencia Központ területén.
Tovább
Elmarad a Mérnök Újság októberi konferenciája (2010. október 05.)

A Mérnök Újság 2010. október 14-re, a tavaszi rendezvény folytatásaként tervezett Önkormányzatok és mérnökök című konferenciája technikai okok miatt elmarad.
Áttörés a keretprogramnál (2010. szeptember 24.)

Az Európai Bizottság a válságból való kilábalás és a fejlődés egyik fontos eszközének tekinti a kutatás-fejlesztést és innovációt.
Tovább
Nemzeti Energiastratégia (2010. szeptember 06.)

A Magyar Energetikai Társaság tézisei, javaslatai a kormányzat felé.
Tovább
Nyílt levél a Magyar Mérnöki Kamara tagjaihoz (2010. augusztus 31.)

A kamara elnök-asszonyának felhívása az Új Széchenyi Terv minősítésére, véleményezésére.
Tovább
Új napenergia-technológia (2010. augusztus 30.)

A The Wall Street Journal rövid tudósításban számol be a napenergia-hasznosítás új formájáról.
Tovább
Megjelent az "Elektromosipari szakemberek kézikönyve"
2017-10-31 23:58:54,

Sz.L.Erika: Tisztelt Kolléga! Az "Épületvillamosság " könyvet az ÉTK-nál lehet megvenni. Részletek megkérdezhetők:Ziffer [...]
Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-08-14 13:39:19,

Szilágyi Miklós: Horváth Gábor hozzászólására reagálnék: kérem figyelmesen olvassa el a hozzászólásomat, ugyanis én nem [...]
Megjelent az "Elektromosipari szakemberek kézikönyve"
2017-05-01 15:13:32,

Muzsek Zoltán: Szeretném megrendelni a Elektromosipari szakemberek kézikönyve cimü könyvet hol? és hogyan? tudom ezt [...]
Világítástechnikai szakmérnök szakirányú továbbképzés
(2017. augusztus 16.)
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszéke világítástechnikai szakmérnöki szakon történő másoddiplomás képzést indít. A képzés célja az épített környezet korszerű és energiahatékony világítástechnikai ismereteinek átadása. A képzésre egy félévben maximum 60 személy jelentkezését a jelentkezés sorrendjében fogadják el.
Tovább
A BIM egyre nagyobb teret hódít – Felhasználók véleményét kérdezik
(2017. augusztus 16.)
A Lechner Tudásközpont dolgozik a BIM rendszerekkel összefüggő kérdésekkel és erre vonatkozó átfogó felmérést tett közzé a napokban.
Tovább
Búcsúzunk Éhn Józseftől
(2017. augusztus 14.)
Életének 75. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Éhn József okleveles építőmérnök. Családja és szerettei mellett mély fájdalommal búcsúznak tőle barátai, pályatársai és mérnök kollégái.
Tovább
Lassan teltházas a Construma kiállításcsokor
(2017. február 22.)
A jelentkezési határidő január közepén járt le, és a kiállítás csokor szinte minden eleme teltházas. Ez azt jelenti, hogy nagyon színvonalas kiállításra számíthatnak a látogatók április 5-9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
Tovább
Energiatakarékos megoldások Budapest legzöldebb irodaházában
(2016. december 09.)
Mitől lehet intelligens egy iroda? Miként hasznosítható a munkahelyen a napenergia vagy az esővíz? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Budapest új irodaépülete, a Nordic Light, amely jelenleg az egyik legmodernebb és leghatékonyabb irodaháznak számít az országban.
Tovább
LpS 2016 – A világítástechnikai innovációk, trendek és technológiák nemzetközi szimpóziuma
(2016. szeptember 08.)
Magyar vonatkozása és előadója is lesz a Symposiumnak. Szabó Ferenc, a Pannon Egyetem tanára szeptember 21-én délután tart előadást a „Spektrálisan-hangolható LED és OLED világítás” workshop keretében „Kihívások és megoldások a LED-es múzeumvilágítás területén” címmel.
Tovább
63. Vándorgyűlés - Innováció és trendek az elektrotechnikában
(2016. szeptember 07.)
2016. szeptember 14-16. között 63. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás nevű rendezvénye.
Tovább
InfoShow - országos szakmai kiállítás- és konferenciasorozat 2016-17-ben is!
(2016. szeptember 07.)
Trendek és új lehetőségek az elektrotechnikában és a kapcsolódó előírásokban" címmel, aktuális témákkal folytatódik az InfoShow, immáron 9 helyszínen.
Tovább
Az építőipar és otthonteremtés hazai csúcsrendezvénye: CONSTRUMA
(2016. március 09.)
Április 6-10. között ismét megnyitja kapuit az építőipar legnagyobb hazai eseménye, a CONSTRUMA. A kiállítási csokor kihagyhatatlan fóruma a szakmai érdeklődőknek, amely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2016-ban már az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi.
Tovább
Kiváló magyar beszállítók az E.ON-nál
(2016. február 29.)
A E.ON 2009 óta minden évben díjazza a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtó beszállítóit.
Tovább
MEKH bírságok lejárt hitelességű fogyasztásmérők miatt
(2015. szeptember 10.)
Hhárom elosztótársaságot bírságolt meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lejárt hitelességű mérőórák miatt.
Tovább
Hobbim az elektrotechnika - eredmények
(2015. szeptember 08.)
A Magyar Elektrotechnikai Egyesület több éve hirdeti meg és bonyolítja le sikeresen „Hobbim az Elektrotechnika” pályázatot.
Tovább
Kiemelkedő villamosenergia-fogyasztás
(2015. szeptember 07.)
A MAVIR kiemelkedő villamosenergia-fogyasztást mért az idei, hosszan elhúzódó kánikulában: június-augusztusban 10 744,4 gigawattóra volt az ország fogyasztása.
Tovább
A világ első gázzal szigetelt kapcsolóberendezése
(2015. augusztus 27.)
Jelentős áttörést értek el a gázszigetelésű kapcsolóberendezések technológiai fejlesztése terén azáltal, hogy üzembe helyezték a világ első olyan nagy- és középfeszültségű gázszigetelésű (GIS) kapcsolóberendezés egységeit.
Tovább
Folytatódik a közbeszerzési szabályozás előkészítése
(2015. július 01.)
A Parlament előtti tárgyalás szakaszában van a közbeszerzési törvény, ezért időszerűvé vált a végrehajtára szolgáló jogszabályok előkészítése is.
Tovább
Elektrotechnikai tematikus séták
(2015. június 26.)
Több mint 60 érdeklődő vett részt a Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett tematikus sétákon.
Tovább
Világítástechnikai szakmérnök képzés indul ősztöl
(2015. május 26.)
Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Mikroelektronikai és Technológia Intézete 2015 szeptemberétől világítástechnikai szakmérnök képzést indít.
Tovább
Együttműködik a MEKH és az MMK
(2015. május 14.)
Együttműködési megállapodást írt alá dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.
Tovább
Óriás transzformátort gyártott az ABB a MAVIR-nak
(2015. április 14.)
Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, 3-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt-től. A transzformátort, ami a mai napon érkezett a MAVIR martonvásári alállomására az ABB a lengyelországi Lódzból speciális szállítójárművekkel szállította hazánkba.
Tovább
Föld órája: 172 ország fényei hunytak ki
(2015. április 01.)
Minden eddiginél több ország csatlakozott idén a Föld órájához: a Természetvédelmi Világalap (WWF) által meghirdetett kampány során a világ 1400 ikonikus pontján hunytak ki a fények.
Tovább
Teljes hírarchívum
© Minden Jog Fenntartva.